godisnja-doba_cover.jpg
Solin kroz godišnja doba
Ploa_kraljice_Jelene_-okvir.jpg
IMG_7085.jpg
salona-manastirine.jpg
Gospa_od_otoka.jpg
Amfiteatar_1.jpg
27.jpg
Gaspina_mlinica.jpg
17.jpg

<

Adventska prezentacija grada Solina u Dubrovniku

>

30. 11. 2021. 09:28

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert ženske klape Tamarin koji će se održati u subotu 04.prosinca 2021.godine s početkom u 18:00h u Lazaretima, u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o i TZ grada Dubrovnika. Riječ je o tematskoj večeri posvećenoj prezentaciji grada Solina u vidu njegove bogate kulturne baštine i turističkih sadržaja.

Program večeri se sastoji od uvodne prezentacije grada Solina nakon čega slijedi koncert ženske klape Tamarin uz prigodno sudjelovanje spisateljice Mia Sesartić te potom druženje uz domaće slastice koje je pripremila udruga Solinjani.

Inače, solinska ženska klapa „Tamarin“ djeluje od 1991. godine i ove godine slavi svoja tri desetljeća kontinuiranog djelovanja. Djeluje kao dio „Udruge Kapljuč“, te čuva i njeguje izvorno klapsko pjevanje, potiče upoznavanje domaće i međunarodne javnosti sa značajem klapske pjesme, hrvatskog jezika, dalmatinskog dijalekta, zavičaja. Kroz puna tri desetljeća, klapa Tamarin je nastupala na mnogim eminentnim domaćim i svjetskim pozornicama, kroz razne humanitarne akcije, klapske smotre, sakralne koncerte i natjecateljske festivale, na kojima kontinuirano osvaja najprestižnije nagrade i priznanja, kojih je zaista mnogo u 30 godina rada. Ženska klapa Tamarin je snimila tri nosača zvuka, a četvrti upravo sprema u studiju.

Udruga „Solinjani“ osnovana je u lipnju 2007., a trenutno broji 40-tak aktivnih članova i članica te oko 30 aktivnih sudionika u svim programima. Ciljevi osnivanja Udruge su promicanje izvornih kulturnih običaja grada Solina, organiziranje društveno-kulturnih sadržaja u svom gradu te posjete udrugama sličnih ciljeva u zemlji i inozemstvu.

Udruga je do sada, samostalno ili u partnerstvu s organizacijama koje djeluju u istoj sferi, realizirala 50-ak projekata među kojima je izložba „Kako su živili naši stari“, „Izložba starih dalmatinskih nošnji i cvijeća“, „Advent u Gašpinoj mlinici“ i „Izložba starih običaja i zanata“.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje