<

Sretni grad uz Jadro

>

Solin, povijesno jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj, zahvaljujući svom razvoju i kvaliteti življenja koji pruža svojim građanima, s ponosom nosi naziv Sretni grad uz Jadro. Prema popisu stanovništva, grad Solin je populacijski najmlađi grad u Hrvatskoj gdje prosječna starosna dob stanovnika iznosi 34,3 godine a indeks vitalnosti stanovništva 2,4, što uvelike doprinosi tituli koju grad Solin s ponosom nosi posljednjih godina - tituli grada Prijatelja obitelji.

Osim izrazitog demografskog prirasta stanovništva zabilježenog u Solinu već niz godina, na području grada prebiva i velik broj mladih obitelji zbog čega su se gradske vlasti trudile u svojoj politici biti što više socijalno osjetljive prema najpotrebitijima, a istovremeno otvoreni prema mladima. Uz to su nastojale učiniti sve kako bi svim svojim građanima osigurali što ugodniji život, i to kroz veliki broj raznovrsnih i kvalitetnih socijalnih, društvenih i komunalnih usluga što su samo neki od razloga zbog čega je povjerenstvo za odabir Lokalne zajednice prijatelja obitelji dodijelilo gradu Solinu to iznimno vrijedno priznanje

Na razini Splitsko-dalmatinske županije, Solin je prepoznat kao grad koji predvodi idejama, programima i akcijama koje se odnose na pomoć obiteljima. Ulaže značajna sredstva u uređenje i opremanje prostora u kojem bi stručnjaci raznih profila provodili savjetodavni i terapijski rad s obiteljima u krizi kao i u preventivne programe za mlade.

Jedna od takvih institucija je i Centar za djecu, mladež i obitelj, proizašao iz dobre suradnje grada i Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Centar je osnovan s namjerom osmišljavanja, provođenja i koordiniranja raznih programa i akcija namijenjenih djeci, mladima, potencijalnim i aktualnim roditeljima te svim članovima obitelji . Uz savjetovalište pokrenuta je i Radionica za vježbanje socijalnih vještina, namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Siguran grad za Vaš boravak - Vijeće za prevenciju kriminaliteta

Pod krilaticom "Zajedno za Salon – grad sigurnog odrastanja" pri Vijeću za prevenciju kriminaliteta u gradu sa najmlađom populacijom stanovišta djeluju partneri iz redova lokalne uprave, odgojno obrazovnih ustanova, ispostave Centra za socijalnu skrb, policijske postaje, crkve, građanskih udruga, suda, lokalnih medija i samih građana aktivnih u skrbi za sigurnost zajednice.

Svrha ovakvog partnerstva na lokalnoj razini, potreba je prepoznavanja i prevencije problema sigurnosti upravo u sredini u kojoj se živi i djeluje.

Uz članstvo u međunarodnoj udruzi za sigurnost gradova "European Form for Urban safety" ( www.efus.eu ) i niz zapaženih nastupa na stručnim skupovima od 2007.godine posebna su priznanja titula "Grad prijatelj obitelji za 2009.godinu" Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kao i zahvalnica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske uručena Gradonačelniku na svečanoj akademiji povodom proslave Dana policije 2010.godine. Dosljednost i odgovornost u radu temeljne su odrednice partnera u Vijeću za prevenciju kriminaliteta grada Solina, a sigurnost kao značajan preduvjet kvalitete življenja potencijal je cjelovitog turističkog razvoja.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje