<

Solin danas

>

Osim bogate kulturno povijesne baštine, prošlost i sadašnjost grada Solina, Sretnog grada uz Jadro i najmlađeg grada u Hrvatskoj obilježena je posjetom Pape Ivana Pavla II Gospinom otoku 1998., a u turističkoj ponudi grada posebno mjesto zauzima i endemska podvrsta Mekousna pastrva, spomenik prirode Močvarni čempres, Gašpina mlinica iz početka 18st, rijeka Jadro, naš „hrvatski Jordan“ i kameni park „Nove Starine“ ...

Posjet Pape Ivana Pavla II Solinu

Rijeka Jadro

Mekousna pastrva

Močvarni čempres

Gašpina mlinica

Gašpina je mlinica jedna je od rijetkih još sačuvanih mlinica na rijeci Jadro. Građena je početkom 18 st. a u dokumentima se prvi put spominje 1711. godine. Njezin se građevinski sklop sastoji od četiri kamene prizemne zgrade u nizu s dvostrešnim krovovima pokrivenim kamenim pločama. Tijekom stoljeća ovaj se sklop dograđivao i doživljavao je razne građevinske preinake što se može uočiti na pročelju u naknadno otvaranim prozorima...

Sretni grad uz Jadro

Projekt: Jadro - izvor života

Zvonimirovom kroz sjećanja

Quest Erasmus+ projekt

Okusi Solin

Zbirka eksponata iz Domovinskog rata

Izletište Jadro

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje