<

Spomenici

>

Od antičke Salone, nekad glavnog grada rimske provincije Dalmacije o čijoj veličini, blagostanju i raskoši svjedoče impozantne zidine s kulama, i vratima, forum s hramovima, amfiteatar, groblja sa salonitanskim mučenicima (Manastirine, Kapljuč, Marusinac) do vremena hrvatskih vladara, kada je Gospinim otokom kročila kraljica Jelena i krunidbe kralja Zvonimira u Šupljoj crkvi 1076. godine, Solin je uistinu grad spomenik...

Amfiteatar

U neposrednoj blizini amfiteatra, s juga, bilo je groblje poginulih gladijatora koji su se borili u areni. Iz pogrebnih natpisa doznaje se za njihova imena, porijeklo, domovinu i borilačku specijalnost.

Bazilika Urbana

Biskupska krstionica

Crikvina nad Rupotinom

Gospin otok

Gospin otok, najstarije marijansko svetište u Hrvata, opkoljen rukavcima rijeke Jadro, u srednjem vijeku postaje prvo naselje Hrvata. Na Otok u je u X.stoljeću na mjestu današnjeg svetišta Gospe od otoka, hrvatska kraljica Jelena sagradila je dvije crkve, Blažene Djevice Marije i svetoga Stjepana. Ovo svetište je 1998. svetište je pohodio i Sv. otac Papa Ivan Pavao II...

Gradina

Gradska groblja

Gradska kupatila

Gradska vrata - Porta Caesarea

Gradske zidine

Kapljuč

Kazalište - Teatar

Kučine

Majdan

Manastirine

Marusinac

Mravince - Glavičine

Pet mostova

Prvi kršćanski oratorij

Rižinice

Šuplja crkva

Vranjic

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje