<

Romantika u Saloni 2021.

>

Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Manifestacija će se održati 10. godinu zaredom (od 2012. godine), a ostvarila je značajan broj posjetitelja koji neprestano raste te se pozicionirala kao centralna manifestacija Solinskog kulturnog ljeta i medijski brand grada Solina. Zadovoljstvo izvođača manifestacije kao i posjetitelja je na zavidnoj razini, a vidljivost u medijima iz godine u godinu je sve bolja te je ostvaren cilj promidžbe i očuvanja/oživljavanja antičke kulturne baštine kroz program „oživljene povijesti“ te promidžba lokaliteta na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu. Također povećan je broj posjetitelja u arheološkom lokalitetu Salona i gradu Solinu, također su povećani i prihodi ostvareni u ugostiteljstvu, trgovini i sl.


PROGRAM MANIFESTACIJE

U 2021. godini program će se sastojati od slijedećih tematskih događanja:

  • Antički kutak ljepote – Tusculum Salona – 4. 7. 2021.
    Ova večer označava početak manifestacije Romantika u Saloni uz prikaz uljepšavanja žena u antičko doba kroz šminku, mirise te izradu frizura dok će večer obilježiti glazbeni nastup naše poznate violončelistice Ane Rucner.
  • Antika uz Jadro - Centar grada Solina - 30. 7. 2021. 
    Ovom večeri donosimo dašak antike u centar grada Solina uz sajam antičkih zanata -kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje te glazbeni nastup Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara).
  • Antička bajkaonica, igre i radionica antičkih mozaika – Tusculum Salona – 6. 8. 2021.
    Tijekom ove večeri održat će se bajkaonica u izvedbi Andrijane Vicković (glumica HNK Split) na temu antike. Osim toga posjetitelji će se moći okušati u antičkim igrama poput trlje, rimske rote i slično kao i u izradi antičkih mozaika te arheološkoj radionici.


U okviru događanja u Tusculumu našim posjetiteljima osiguran je besplatan razgled Salone 04. 07. i 06. 08. 2021.
Ulaz na manifestaciju je besplatan.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje