<

Maslinovo ulje

>

Adresa: Kralja Zvonimira 50, 21210 Solin
Mobitel: +385 98 582 604
Kontakt: Igor Tente

Maslinovo ulje, kao autohtoni proizvod i najvažniji element u gastronomskoj ponudi grada Solina predstavlja svojevrstan brand grada Solina te kao takav iznimno je važan za razvoj i poticanje turističke ponude grada Solina.

Na području grada Solina djeluje i Udruga Maslinara Salona, koja broji 140 članova i čiji je rad obilježen nizom aktivnosti s ciljem promocije maslinovog ulja ali i edukacije stanovništva o važnosti maslinarstva i uljarstva u gospodarstvu grada Solina. U suradnji sa Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija iz Splita, danas organizirana je manifestaciju "Olea Salona 2011." koja se sastojala od dva dijela. U prvom dijelu održan je okrugli stol na temu "Stanje u maslinarstvu i brendiranje dalmatinskog maslinovog ulja u cilju promicanja i razvitka razvojnih kapaciteta turizma u Dalmaciji" dok je u drugom dijelu organizirana prezentacija jela mediteranske kuhinje. Cilj spomenutog projekta je ujedinjenje proizvodnih kapaciteta dalmatinskih uljara i maslinara u svrhu brendiranja autohtonog dalmatinskog ekstra djevičanskog maslinova ulja od oblice, levantinke i lastovke.Osim edukativnih seminara za maslinare koji se izvode na terenu u maslinicima, udruga provodi i edukativne radionice za djecu o važnosti maslinovog ulja u razvoju i rastu djece.

Ono što je važno naglasiti je kako je cilj Udruge maslinara Salona i obogaćivanje turističke ponude grada Solina, osmišljavanjem maslinarskih staza, gdje će zainteresirani posjetitelji moći sudjelovati u berbi maslina, preradi plodova i proizvodnji ulja.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje