<

Gastronomija

>

Uživali ste u obilasku naših znamenitosti no potom ste poželjeli kušati i tradicionalna jela grada Solina? Od pastrve alla Jadro, preko Odreska slavne kraljice Jelena do Anguje na žaru ili pak Dioklecijanovih palačinki, Solinska jela biti će pravi izbor za Vaše nepce. Pogledajte samo neke od pregršt recepata iz tradicionale solinske kuharice „Zapisi iz medine kužine“ koje će Vas povesti na put kroz vrijeme u doba stare Salone i hrvatskih vladara...

Anguja sa Šukice

E, da nije anguja ka guja, čistila bi je i ja malo češće, pa bi je rado spremala na žaru i na brujet. Eto, ovi san put velikodušno pripustila čišćenje Medinoj kužini, a sebi san u zadatak dala da moran zato posli „očistit" pjat, šta mi nije tako teško palo. Medo je ima još jedan teži zadatak, čekat jednu dobru kišu da se iza nje pojave anguje. Rika je za naš obid bila izgleda najizdašnija na Šukici, odakle stižu anguje za aktualna jela, pa smo je zato odlučili počastit i nadit ovon poglavlju njezino ime.

Arambaši

Pastrve ala Jadro

Pastrve u vinu

Pastrve u puri

Fažol po solinsku

Bob i manistra

Solinski kraljevski odrezak

Maslinovo ulje


Iz kuharice „ A šta ću danas kuvat?" – zapisi iz Medine kužine

Tekst: Mia Sesartić
Recepti: Zoran Kljaković Gašpić – Medo
Fotografije: Jakov Teklić


Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje