<

eVisitor

>

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

 

S ciljem centralizacije podataka o turistima i pojednostavljenja samog procesa prijave i odjave turista te nadzora nad uplatom boravišne pristojbe, Hrvatska turistička zajednica izradila je informacijski sustav eVisitor, a dana 20.11.2015. objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici(NN 126/15) kojim je sustav eVisitor propisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima o obveznicima i turistima.

Obveza korištenja sustava od strane obveznika prijave i odjave te turističkih zajednica započinje 01.01.2016. godine, te se nakon toga datuma ukidaju svi alternativni načini prijave i odjave.


Oni korisnici koji imaju svoje informacijske sustave, mogu ih prilagoditi za razmjenu podataka sa eVisitorom, a sve potrebne informacije za programere nalaze se na linku.

Za sve korisnike koji nemaju svoje informacijske sustave, eVisitor je web aplikacija na adresi www.evisitor.hr čije korištenje ne zahtjeva dodatno instaliranje na računalo i besplatan je za sve korisnike. Preduvjet za korištenje je da se obrate svojoj turističkoj zajednici koja će izdati korisničko ime, lozinku i TAN tablicu za prijavu u sustav, te uputiti na pomoćne materijale u savladavanju vrlo jednostavne i intuitivne aplikacije.

Naglašavamo da je potrebno da obveznik samo prvi put osobno dođe u ured TZ grada Solina po svoje pristupne podatke, uz obavezno predočenje identifikacijskog dokumenta, OIB-a i rješenja o pružanju usluga, a u slučaju da podatke preuzima opunomoćena osoba, mora imati pisanu punomoć od ovlaštene osobe, ovjerenu od javnog bilježnika.

Obveznicima će korištenje ove intuitivne aplikacije dodatno olakšati i već objavljeni materijali Hrvatske turističke zajednice:

  • opće informacije o sustavu eVisitor [ link ]
  • video materijali za obveznike [ link ]
  • često postavljana pitanja [ link ]
  • eVisitor prezentacija za korisnike TZ Solin [link ]

GDPR i prikupljanje osobnih podataka

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje