<

VODA - Winterfest 2021

>

Gastro radionica“Okusi pastrvu“ – Restoran Gašpić, Solin

Cilj ove gastro radionice je prikazati način pripreme pastrve na brudet, što je jedan od tradicionalnih jela grada Solina. U ovom videu od našeg domaćina Zorana Kljakovića Gašpića poznatijeg kao Medo, saznati ćete korak po korak kako doći do slasnog zalogaja i koje su Vam namirnice potrebne za pripremu brudeta od pastrve te da li se isti miješa ili „vozi“ kako Medo tvrdi. Okušajte se u pripremi i uživajte u tradicionalnom jelu grada Solina! U slast!

Šetnja kroz stare mlinice grada Solina

U ovom zapisu kroz priču o mlinicama vodi Vas Mario Matijević, urednik Solinske kronike u Javnoj ustanovi u kulturi  Zvonimir. Priču započinjemo u Gašpinoj mlinici, jednoj od rijetkih još sačuvanih mlinica na rijeci Jadro građenoj početkom 18.st koja je jedina otvorena za posjetitelje. No jeste li znali da je u Solinu bilo mnogo više mlinica? Koliko ih je bilo i o kojima je riječ saznati ćete u video zapisu koji smo za Vas priredili. Uživajte u šetnji kroz stare mlinice grada Solina!

Radionica za djecu „Kišni oblak“

S ciljem prezentacije prirodne baštine našim najmlađima, GK Solin je pripremila radionicu za djecu na temu „Kišni oblak“ koju izvodi knjižničarka Zona Marović, a koja na jednostavan način prikazuje kako možete kod kuće s djetetom izvesti svoj kišni oblak koji će biti izvrstan ukras za sobu Vašeg djeteta. Vjerujemo kako ćete uživati!

 

Projekt „Jadro -izvor života“ – Solin

Cilj projekta “Jadro-izvor života” je održivo korištnje prirodne baštine kroz valorizaciju i transformaciju prethodno degradiranog prostora u jedinstveno posjetiteljsko područje posebnog rezervata endemske vrste – Solinske mekousne pastrve. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru operativnog programa Konkurentnost i Kohezija te koji su to sadržaji u kojima će posjetitelji moći uživati, provjerite u video zapisu koji smo za Vas priredili! Vidimo se na izletištu!

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje