<

Solinske ljetne boje

>

Koračajte stopama gdje su nekoć koračali car Dioklecijan, kraljica Jelena, kralj Zvonimir i mnogi drugi...

Posjetite Salonu, glavni grad rimske provincije u Dalmaciji, osobno priznatu od strane Julija Cezara. Uvjerite se sami impozantnosti toga starog rimskog grada počevši s obilaskom Tradicijske Kuće Parać. Ista je sagrađena 1863. godine od kamena salonitanskog amfiteatra i Salonoe, a u sebi sadrži arheološku i etno zbirku smještenu na katu kuće, dok je u prizemlju smještena restauratorska radionica i stari komin.

Doživite nezaboravno iskustvo i otkrijte kako rukovati s izvornim materijalima te naučite koji su ukrasni a koji uporabni predmeti iz antičkog doba. Navečer se zaputite prema Saloni i vratite u prošlost kroz manifestaciju "Romantika u Saloni". Doživite pravu borbu gladijatora na Večeri antike s borbama gladijatora, te uživajte u prikazu rimskog vjenčanja na najromantičnijem mjestu u Saloni - Tusculumu uz antičku gozbu.

Zatim ćemo dašak antike preseliti uz rijeku Jadro gdje će se održavati sajam antičkih zanata - kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje te ćete moći uživati glazbenom programu.
Za zaljubljenike predstava, poezije, koncerata i onih koji žele znati nešto više o tradicijskim događanjima poput žetve i vršidbe ili upoznati se s starim zanatima i običajima, idelano vrijeme za posjetu je između 01.07 - 08.09 kada se Solinu održava „Solinsko kulturno ljeto“.

Nakon duge šetnje i razgledavanja razmisljate o večeri? Zaputite se prema Gašpinoj mlinici na manifestaciju u organizaciji TZ grada  Solina, udruge Solinjani i grada Solina zvanom „Iz solinskog lonca-što su jeli naši stari“. Ova manifestacija je prepoznata od strane UHPA-e i turističkog časopisa Way to Croatia te je 2014. proglašena jednom od najboljih manifestacija u kategoriji Tradicijsko gastronomske manifestacije. Degustirajte tradicionalna jela, zabavite se uz bogati zabavno glazbeni program i upoznajte se s tradicionalnom gastronomijom i kulturom. Možda naučite koji novi recept...


Romantika u Saloni

Cilj ove manifestacije je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije triju tematskih večeri kojima ćemo na kreativan način prikazati život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji posebno na lokalitetu salona a time utječemo neposredno i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji.

Solinsko kulturno ljeto

Solinsko kulturno ljeto, tradicionalna kulturna manifestacija, u organizaciji Doma Zvonimir i suorganizaciji TZ grada Solina i Grada Solina, održava se svake godine u razdoblju od 1.7. do 8.9. te u svom programu nudi pregršt kulturnih sadržaja od koncerata, dramskih predstava, večeri poezije, ribarskih večeri te svjetski poznatog Međunarodnog festivala karikatura...

Iz Solinskog lonca

S ciljem promidžbe Gašpine mlinice kao i gastronomske ponude grada Solina, u rujnu 2014. u organizaciji TZ grada te podršku grada Solina i suorganizaciji udruge Solinjani organizirati će se gastronomska manifestacija u Gašpinoj mlinici pod nazivom Iz Solinskog lonca- što su jeli naši stari?. Manifestacija uključuje natjecanje građana Solina u pripremanju jela kao i bogatom kulturno zabavnom programu uz prigodne nagrade pobjednicima natjecanja.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje