<

Solinsko proljeće

>

U Ožujku, početkom proljeća, TZ grada Solina u suradnji s hotelom President i gradom Solinom organizira „Međunarodni kongres povijesnih gradova“, koji za cilj ima potaknuti susrete čelnih ljudi u turizmu i povijesnih gradova, razmjenu iskustava u pogledu zaštite i interpretacije lokaliteta, kao i razvoj novih turističkih proizvoda. Program se sastoji od predavanja, panel diskusije i zabavnog programa. Također, dodjeluje se nagrada „Plautilla“ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpetacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda. Nakon kongresa nam se bliži Uskrs koji Solinjani tradicionalno provode u Gašpinoj mlinici gdje svi mogu degustirati uskršnje slastice i zabavljati se uz kulturno bogati program,a za najmlađe tu je radionica uskršnjih ukrasa. Za one nešto aktivnije, Solin nudi pregršt aktivnosti na otvorenome. Počevši od ronjenja u akvatoriju poluotoka Vranjic koji omogućuje otkrivanje dijela našeg podmorja, potom se možete okušati u jednom od najatraktivnijih ekstremnih sportova današnjice-paintballu! Za one malo hrabrije nudimo Zip line čiji početak staze se nalazi nedaleko od vrha sv. Jure. Staza se sastoji od 6 žica te jednog visećeg mosta, ukupne dužine od gotovo 2500 m. Stoga dođite u Solin i doživite proljeće u svojoj ljepoti.


Međunarodni kongres povijesnih gradova

Ususret Uskrsu

Sport i rekreacija

Ako u tijekom svog boravka u našem gradu želite provesti aktivan odmor, u Solinu ćete pronaći idealno mjesto za rekreaciju i sport od dugih šetnji do jogginga, biciklizma i ostalih rekreativnih sportova.

Staza Gospi Sinjskoj

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje